Politika privatnosti

PRAVILA O PRIVATNOSTI PODATAKA

Ova Pravila o privatnosti podataka odnose se na vlasnika ove stranice Nautički centar Trogir d.o.o., Zagreb, Maksimirska 282, i povezana društva: Nautika Veli Rat d.o.o., Biograd n/m, Ulica kneza Branimira 1, Yacht centar Baotić, Zagreb, Maksimirska 282, Prizma art d.o.o., Zagreb, Mandlova 1, B-Max 282 d.o.o., Zagreb, Mandlova 1, Nautika nekretnine d.o.o., Zagreb, Mandlova 1 i Baotić yachting GmbH, Edionsstraße 6, 60388 Frankfurt/Main.

Zaštiti osobnih podataka naših korisnika i onih zainteresiranih za naše ponude pristupamo vrlo ozbiljno i pridržavamo se odredbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Pročitajte ova Pravila pažljivo kako biste razumjeli razloge i načine prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka.

I. Svrha obrade podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo zbog zakonskih propisa, zbog ispunjavanja ugovornih obveza, ili zbog poduzimanja radnji prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinaca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

Ako osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo Vašu privolu. Ako se obrada temelji na Vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na adresu e-pošte: zop@marinabaotic.hr ili na adresu: NAUTIČKI CENTAR d.o.o., Maksimirska 282, 10040 Zagreb. Provedeno povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja.

O Vama ne prikupljamo Više podataka nego je to potrebno, prikupljene podatke ne prodajemo niti ih javno objavljujemo a neki Vaši podaci mogu biti proslijeđeni unutar naše grupacije.

II. Prikupljanje podataka

Neki osobni podaci o Vama mogu biti prikupljeni iz obrazaca koje popunite na našoj web stranici ( ime, prezime, email,broj telefona), detalja Vaše posjete našoj web stranici, uključujući i podatke koji mogu rezultirati Vašom identifikacijom, poput Internet Protokol (IP) adrese. Neke podatke prikupljamo automatski – koristeći web kolačiće (cookies) o čemu možete više pročitati u odjeljku Cookies.

Kada podatke prikupljamo putem videonadzora to radimo u skladu sa zakonskim odredbama i u opravdanim slučajevima u svrhu zaštite zaposlenika, posjetitelja i imovine.

III. Mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu osobnih podataka. Pristup osobnim podacima omogućen je samo onim zaposlenicima i isključivo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno kako bismo mogli pružati pojedine usluge.

Prikupljene osobne podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno za ispunjenje svrhe u koju su prikupljeni, odnosno koliko je određeno primjenjivim zakonskim propisima.

IV. Prava vezana uz osobne podatke

U bilo kojem trenutku možete nas kontaktirati u svrhu ostvarenja svojih prava:

  • Pravo na pristup osobnim podacima
  • Pravo na ispravak osobnih podataka
  • Pravo na brisanje osobnih podataka
  • Pravo na ograničenje obrade osobnih podataka
  • Pravo na prigovor na obradu osobnih podataka

Navedeno se ostvaruje slanjem zahtjeva na email službenika za zaštitu osobnih podataka:

  • zop@marinabaotic.hr ili
  • NAUTIČKI CENTAR d.o.o.
    SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA
    Maksimirska 282
    10040 Zagreb

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom regulatornom tijelu

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka, svaki zahtjev, pritužbu ili upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 15 dana od zaprimanja.

Pri ostvarivanju kontakta i zaprimanju zahtjeva uložit ćemo razumne napore da utvrdimo identitet podnositelja zahtjeva i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

U slučaju povrede bilo kojeg od prava ove Politike, moguće je podnijeti prigovor na obradu osobnih podataka Agenciji za zaštitu osobnih podataka na adresu:

Agencija za zaštitu osobnih podataka: Selska 136 HR-10000 Zagreb azop@azop.hr

COOKIES

I. OPĆENITO

Kolačići su male tekstualne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je Vaše dopuštenje.

Ako želite saznati više o kolačićima, posjetite Cookiepedia - all about cookies.

Popis kolačića

  • Nužni kolačići
    • Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.
  • Statistički kolačići
Naziv Svrha Trajanje
_gat - Google Analytics Praćenje statistike 1 dan
_gat_gtag - Google Analytics Praćenje statistike 1 dan
_gid - Google Tag Manager Praćenje statistike 1 dan
_gcl_au - Google AdSense Praćenje statistike 3 mjeseca
_ga - Google Analytics Praćenje statistike 2 godine

II. GOOGLE ANALYTICS

Napominjemo kako ova internetska stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu analize korištenja internetske stranice, od tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na Vašem računalu i omogućuju analizu Vašeg korištenja ove internetske stranice. Informacije o Vašem korištenju ove internetske stranice, koje generiraju kolačići, šalju se na poslužitelja tvrtke Google u USA i tamo se pohranjuju. Za ovu internetsku stranicu aktivirano je anonimiziranje IP adrese. Stoga tvrtka Google skraćeno obrađuje Vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili drugih država potpisnica sporazuma o europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima šalje se puna IP adresa na poslužitelja tvrtke Google u USA i tamo se skraćuje. Tvrtka Google, po nalogu vlasnika ove internetske stranice, koristi ove informacije za analizu korištenja internetske stranice i sastavljanje izvješća o aktivnostima na internetskoj stranici te za njega prikuplja informacije o ostalim uslugama povezanim s korištenjem internetske stranice i interneta. Prenesena IP adresa s Vašeg preglednika u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s ostalim podacima tvrtke Google.. Instaliranje kolačića možete blokirati odgovarajućom postavkom u Vašem pregledniku. Napominjemo da u tom slučaju nećete moći koristiti sve funkcije ove internetske stranice u punom opsegu. Osim toga, možete spriječiti prosljeđivanje podataka, koje generiraju kolačići, a koji se odnose na Vaše korištenje internetske stranice (uklj. Vašu IP adresu), tvrtki Google te obradu tih podataka od strane tvrtke Google, tako što ćete na linku https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en preuzeti i instalirati potreban dodatak preglednika.

III. FACEBOOK

Na našoj stranici koriste se tzv. programski dodaci za društvene mreže („Plugins“) za društvenu mrežu Facebook, od tvrtke Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Programski dodaci su označeni Facebook logotipom ili dodatkom „programski dodatak za društvenu mrežu Facebook“ odn. „Facebook programski dodatak za društvenu mrežu“. Pregled Facebook programskih dodataka i njihov izgled možete pronaći na: http://developers.facebook.com/docs/plugins.

Ako pozovete neku internetsku stranicu našeg internetskog nastupa koja sadrži takav dodatak, Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Facebook. Sadržaj programskih dodataka prenosi se s Facebook stranice izravno na Vaš preglednik i postaje dio te stranice. Ovim povezivanjem Facebook dobiva informacije da ste preko Vašeg preglednika pozvali stranicu našeg internetskog nastupa, čak i ako nemate Facebook profil ili trenutno niste prijavljeni na Facebooku. Ova informacija (uklj. Vašu IP adresu) prenosi se izravno s Vašeg preglednika na poslužitelja tvrtke Facebook u SAD-u i tamo se pohranjuje.

Ako ste prijavljeni na Facebooku, Facebook može prilikom posjete pridružiti našu internetsku stranicu Vašem Facebook profilu. Ako ste u interakciji s programskim dodacima, npr. ako ste pritisnuli gumb „Sviđa mi se" ili napisali komentar, ta informacija se također izravno prenosi na poslužitelja tvrtke Facebook i tamo se pohranjuje. Osim toga, informacije se objavljuju na Vašem Facebook profilu i prikazuju Vašim Facebook prijateljima. Facebook može ove informacije koristiti za potrebe oglašavanja, istraživanja tržišta i oblikovanja Facebook stranica primjereno potrebama. U tu svrhu Facebook stvara profile korištenja, interesa i veza, npr. kako bi procijenio Vaše korištenje naše internetske stranice u vezi s reklamnim oglasima koji Vam se prikazuju na Facebook stranici, kako bi informirao druge Facebook korisnike o Vašim aktivnostima na našoj internetskoj stranici i kako bi pružio ostale usluge koje su povezane s korištenjem Facebook mreže. Ako ne želite, da Facebook izravno pridruži prikupljene podatke o našem internetskom nastupu Vašem Facebook profilu, potrebno je odjaviti se s Facebooka prije posjete našoj internetskoj stranici. Svrhu i opseg prikupljanja te daljnju obradu i korištenja podataka od strane tvrtke Facebook, kao i Vaša prava u vezi s tim te mogućnosti postavki zaštite privatnosti možete pronaći u napomenama o zaštiti podataka od tvrtke Facebook: https://www.facebook.com/policy.php.

IV. NEWSLETTER

Ukoliko se pretplatite na newsletter ponuđen na našoj stranici, podaci koji se traže od Vas koristiti će se samo u svrhu slanja newslettera. Ukoliko želite otkazati pretplatu na newsletter to možete učiniti na način opisan u samom newsletteru.